Virkalong!

   Häng med på sommarens Mysterievirkalong!!

Tillsammans med Järbo har Charlotta Wadman designat en väska i det fina bomullsgarnet Soft Cotton. Med alla de fina färger som finns i Soft Cotton så kan man lätt välja sina favoritfärger och vi har valt dessa fina till vår väska 🙂

Färg A: 8893, Färg B: 8890, Färg C: 8863, Färg D: 8888, Färg E: 8887, Färg F: 8885

Det behövs 100g av färg A och E och 50g vardera av B,C,D och F

Här hittar du alla färger i vår Webshop.

Här nedan hittar du lite mer fina färgkombinationer som Charlotta valt

Lavendel: Färg A: 8844, Färg B: 8893,  Färg C: 8886, Färg D: 8884, Färg E: 8863, Färg F: 8802

Solnedgång: Färg A: 8871, Färg B: 8861, Färg C: 8824, Färg D: 8888, Färg E: 8885, Färg F: 8862

Sommarbär: Färg A: 8825, Färg B: 8814, Färg C: 8887, Färg D: 8811, Färg E: 8801, Färg F: 8800

Sommarblom: Färg A: 8824, Färg B: 8888, Färg C: 8825, Färg D: 8887, Färg E: 8890, Färg F: 8800

 

Vilken blir din favoritkombination?

Följ länken HÄR så kommer du till Järbos Blogg, där hittar du mönstret till väskan. Ni är även alltid välkommen in till oss så visar vi Er garnerna.

Önskar dig en fin dag!

 

Sommarrea

Passa på!

Nu vill vi fira sommarvärmen med 20% på de flesta av våra tyger. Dessutom har vi lagerrensing på massor av gardintyger och modetyger på upp till 70% på ordinare priset.

Välkommen in!

20% gäller till den 3/6-18

 

Gratis Sandnesmönster i Tynn Line

Denna fina damtopp finns nu som gratismönster hos Sandnes. Den är stickad i den fantastiska kvalitén 53% bomull, 33% viscose, 14% lin och med denna blandning får du ett mjuk och hållbart garn med fin struktur.


Här hittar ni mönstret på toppen och här hittar ni garnet i vår webshopp

Perfekt till sommaren alla festligheter nu när värmen har kommit 🙂

Önskar er en fin dag!

Kallt i Sverige

Kalla vidar och oväder drar in över Sverige och det verkar som om kylan ska vara kvar ett tag!

Värmande sockar och tröjor är ett måste nu när det är så kallt och som tur är så finns det många fina mönster och massor med härligt varma garner.

Kika in i vår webshop eller kom in till oss i butiken så ni kan känna på alla fina garner.

Fina ullgarner hittar du här och här och Alpackan med dess fantastiska egenskaper hittar du här.

Varför inte göra en värmande sjal i Colorwheel med Mohair! Ett nystan räcker till en sjal.

Kostar 169Kr per nystan och garnet hittar du här i vår webshopp. Mönstret till sjalen finns gratis på TeeTees hemsida  som PDF här eller så beställer du en utskrift från oss här.

Ett tips på stickprojekt är denna supersnygga tröja den har vi även uppstickad i butiken så du kan se den live. Tröjan är stickad med 2 trådar garn, en tråd Line som har blandningen bomull, lin och viscos och en tråd utav värmande Silk Mohair som är i 60% Kid moahir 15% ull och 25% silke. Tröjan blir fantasiskt härlig och varm!

Här hittar du mönstret, här finns garnet Line och här Silk Mohair.

Fötterna behöver ju också värme!!! Här har vi många olika varianter av sockgaren i olika grovlekar och färger, det finns en färg för alla. Vi har samlat sockgarnerna här i vår webshopp.

Hoppas du hittar massa fint som värmer dessa kalla dagar 🙂

Önskar dig en fantastisk dag!

 

 

Nya mönster från Sandnes Garn

Nu när vintern har tagit sig till hela Sverige så passar det jättebra med lite nya mönster till varma garner! Att även OS startar upp i helgen gör i alla fall mig glad, det är så mysigt att sitta med en stickning och hejja på svenskarna.

Nya mönster har kommit från Sandnes och fler nya från bl.a. Svarta Fåret och Järbo är på väg in.

Från Sandnes har det äntligen kommit ett nytt dockmönster med fina modeller i 2 dockstorlekar, 40-45 och 45-50 cm. Modellerna till dockorna finns även till de små dockmammorna, modeller som Nancy, Putty och blåklocka blir jättegulligt att matcha de båda.

       

      

Detta fina mönster hittar du här Och garnerna Här

Även nya mönster till barnen har det kommit, hela 2 st!

Den ena mönstret har Cirkustema och stickat med Sisu ett garn med ull och nylonblandning men Sandnes har många andra garner i samma masktäthet som Mini Alpakka, Mandrin petit och Lanett. Tänk på att garnåtgången kan variera om du byter kvalité.

Här är några exempel på de fina modellerna.

      

 

Vill du se fler modeller eller beställa mönstret så hittar du det här, garnet Sisu hittar du här

Nästa mönster är också ett till både pojkar och flickor med många fina modeller till koftor, klänningar, tröjor och byxor mm.

      

       

Detta fina mönster finns att köpa här

Till dam har detta fina mönster kommit i Sandnes fina varma garner. Några modeller är stickade med 2 trådar varav den ena är Silk mohair det gör en fanatiskt effekt och ger lite extra värme.

En utav dessa modeller är denna snygga tröja som det är 1 tråd Line och 1 tråd Silkmohair i. Line hittar du här och Silk Mohair här, det är bara att hitta din egna kombo 🙂

Här kommer lite mer från häftet.

Här hittar du länken till mönstret

Hoppas ni hittar något fint och varmt att sticka, välkommen in till oss så visar vi er garnerna som passar eller maila kundservice@flitiga-fingrar.se om ni har några frågor.

Önskar er en fin dag!

http://webshop.flitiga-fingrar.se/

 

Isländska ullen Lettlopi

Äntligen har vi tagit hem det fantastiska Isländska Ullen Lettlopi!

Dess egenskaper liknar inget annat då ullen i garnet kommer från får som i generationer har stått emot Islands klimat i 1000-år.

Garnet är spunnet i både långa och korta fibrer för att få den varma och vattenavvisande effekten samt att plagget andas. Den långa fibern är på utsidan och ger en fantastisk lyster medan den inre korta ger värme och håller vätan borta.

Lite historia har vi hittat på Järbos hemsida om det Isländska spinneriet 🙂

Ullen har spunnits i Mosfellsbær på Island ända sen slutet på 1800-talet, tidigare under namnet Álafoss of Iceland. 1991 startade Istex (Islands Textilindustri) sin verksamhet och tog över ullhanteringen. Sen dess har verksamheten utökats ordentligt. Idag köper organisationen in ull från hela Island som sen förvandlas till världskända garner som Álafosslopi, Léttlopi och Plötulopi.

De färger vi har tagit in finner du här några gratis mönster hittar du här och snart kommer även de andra mönstren till vår butik.

Önskar er en fin dag!

 

 

 

Projekt Newland med Svarta Fåret.

Ett sådant fantastiskt initiativ Svarta Fåret har gjort och självklart vill vi vara med att bidra, vill ni också vara med så är det både enkelt och roligt 🙂

Med garnet Moshi som är ett fantastik mjukt och varmt garn i 80% ull och 20% alpacka med en stickfasthet på 26m på stickor nr 3,5mm, så hjälper du barn i staden Newland i Tanzania med att gå i skola, få läkarundersökningar och sjukförsäkring. 3 kronor från varje nystan Moshi går oavkortat till detta barnhem, visst är det fantastiskt!

På Project Newlands hemsida, som du hittar HÄR, hittar du all information om projektet och även gratis mönster till tröja, kofta, mössa och halsduk som du kan sticka till nära och kära eller sticka till barnen i Newland.

Vill du skänka plagget så kan du skicka ner det till Svarta Fåret så tar de med sig alla plagg när de åker ner till Newland. Du kan även lämna in det till oss i butiken så skickar vi ner dem till Svarta Fåret.

På deras hemsida kan du även läsa om barnen som ingår i projektet.

Alla dessa fina modeller finns att göra med Moshi, vilken är din favorit?

Välkommen in i butiken för att känna på detta mjuka garn!

Har du inte möjlighet att komma till oss så finns garnet i vår webshop. Här hittar du garnet och mönstren hittar du här  🙂

Ha en underbar dag!

 

 

 

Semester är slut

Nu börjar semestertiderna lida mot sitt slut och våra öppettider är normala igen.

Måndag- Fredag 10-18 och Lördag 10-14.

Vi ser framemot en höst med Er och massa ny stickning och sömnad, nya garner, färger och fina tyger till underbara höstkreationer.

Håll koll på Facebook och blogg där vi berättar om våra nyheter.

Ps. mönster på de fina löven hittar du här och garnet här.

Ha en fin dag!