Våren är på väg…

..iallafall när det gäller garner, tyger och mönster. Det droppar iochförsig från taken och fåglarna kvittrar men det är ju bara februari än så vintern är nog ännu inte riktigt slut. Först ska vi ha sportlov här i Sundsvall med förhoppningsvis lite skidåkning om nu inte snön försvinner innan.

Ska Ni åka till fjälls så är det perfekt att ta med en liten stickning eller virkning för efter en härlig skiddag är det mysigt att krypa upp i soffan med något i händerna eller varför inte sitta ute i den härliga solen med din stickning.

Vi har börjat få in massa härliga garner, mönster och nya modetyger, jättefna viscosjearsy i härliga färger.
Detta tyg med apor är i 95% bomull och 5% elestan och kostar 175:-/m. Ett perfekt tyg till småtröjor eller bodysar. Mjukt och skönt.

Dessa tyger är i en underbar viscose/lycra och kostar 139:-/m. Jättefint fall och blir nog en jättesnygg långklänning i vår/sommar, eller……

 
…varför inte göra snygga lättsydda mössor. Till dessa har vi använt 0,5 m tyg och då fick vi ut 2 mössor på den tygbiten. Snyggt i skidbacken!

Detta tyg är i 33%bomull 65% polyester och 2% spandex. Ett spännande tyg i rutor och ränder, kanske det blir en snygg blus eller kjol utav dessa.

Vi har fått en massa fina nya stickmönster också. Dessa är från Marks & Katten.

Och lite nya garner. Detta garn heter Syren och är i 50% bomull och 50% acryl. Jättebra blandning som blir mjuk och skön med ändå har kvar bomullskänslan. Masktätheten är 20 m på stickor nr 4 och finns i 15 härliga vårfärger.

 
 
Här en fin barntröja i Syrens härliga färger. Mönstret heter 13042 och finns i storlekar mellan 2-12 år.
 
 
 
Ha en jättebra dag!!
/Malin

Lämna ett svar