Nya fina halsduksgarner!!!

Det är så mycket skoj som händer nu på hösten. Med både garner och symaskiner. I helgen var jag på återförsäljarträff för Bernina i Göteborg med massa trevliga människor och ispiration men det skriver jag om i nästa inlägg. Dett ainlägg får handla om det nya halsduksgarnerna som vi fått in.

Argentina från Coats är inget supernytt garn men nytt för oss i butiken. Det är fina små bollar efter kanten och jag har börjat sticka på en så bild kommer när den är klar.

Vi har dessa  fäger och jag tror (eftersom jag inte är klar med halsduken) att det blir en lagom lång halsduk på 1 nystan.

Den vita blir perfekt till vintern då de små bollarna ser ut som pyttesmå snöbollar 🙂

Så här ser garnet ut på nära håll.

Ett supernytt garn från Järbo som heter Zandra har också kommit. Detta garn är lite lurvigt och det virkas ihop!!
Det går snabbt att få till en halsduk och den finns i 4 färger.

Så här ser den ut när den är färdig!

Anna-Karin och jag tänkte försöka visa hur man virkar ihop denna halsduk, det är lite svårt att visa på bild men vi gör ett försök annars är det bara att komma in i butiken så visar vi er.

I mitten av garnet finns det trådar som går tvärs över, dessa trådar virkar man i smygmaskor. Börja med att vrida runt virknålen runt en tråd och sen hoppar man över 2 trådar och…

…drar igenom virknålens ögla..

 
 
 
….såhär..
 

..och sen fortsätter man så hela vägen tills garnet är slut.
Jag är inget proffs på att skriva mönster (som ni märker) och det är svårt att få det rätt på bild. Men det är en enkel teknink och det blir en superhärlig halsduk.

 
Dessa 4 färger finns!!
 
Nu ska jag snart ner och jobba igen för det är tjejkväll i vår stad och solen skiner!! det kan väl inte bli så mycket bättre!
Vi har öppet till kl 21 ikväll så Välkommen in!!!
Ha en bra dag!!
/Malin
 

Lämna ett svar